Yamaha batterijen

Heb je een YAMAHA elektrische fiets? Het is mogelijk om het eenvoudig los te maken en te profiteren van elektrische ondersteuning boven 25 km / h. Geïnteresseerd? Ontdek onze Yamaha-afbraamkits

Op het frame

De Yamaha-batterijen die zijn ontworpen om in het frame van e-bikes te worden geïntegreerd, zijn er in 2 versies. De eerste biedt een capaciteit aan boord van 500 Wh voor 4 uur oplaadtijd en een gewicht van 3 kg. De tweede heeft een capaciteit van 400Wh voor een oplaadtijd van 3.5 uur en een gewicht van 2.9 kg.

Ze worden meestal achter de verticale buis geplaatst dankzij een gepatenteerd bevestigingssysteem waarmee het in één beweging kan worden gemonteerd en gedemonteerd. De positie van de accu is gunstiger voor fietsers die met een goed uitgebalanceerde elektrische fiets rond willen sluipen en vrij door de stad willen trappen.

Op bagagedrager

Een accu op de bagagedrager wordt over het algemeen niet aanbevolen, omdat dit de lengte van de fiets vergroot en het zwaartepunt verandert, wat resulteert in een onstabiele e-bike. Maar Yamaha's EVA-batterijpakket, dat op de bagagedrager zit, heeft een zeer compacte ergonomische behuizing die de impact van het extra gewicht vermindert.

De batterijcapaciteit kan 400 Wh of 500 Wh zijn met dezelfde kenmerken als hierboven. Alleen het ontwerp van de behuizing verandert met zijn robuustere structuur en beschermde en afgedichte connectoren voor een veilige aansluiting van de oplaadkabel.

Meerdere locaties

Een Yamaha multi-slot EVA-batterij is meestal een batterij met een grote capaciteit, iets te groot om de rijder een veelzijdige e-bike te bieden die in staat is om zowel korte als lange afstanden te rijden. Met een gewicht van 3.8 kg is het absoluut noodzakelijk om de ideale locatie te vinden om de elektrische fiets beter in balans te brengen en te stabiliseren, vandaar de mogelijkheid om hem op het frame of op de bagagedrager te installeren.

De kracht en betrouwbaarheid van Yamaha's batterijen is goed bewezen. Bij extreem en intensief dagelijks gebruik gaat een Yamaha accu tot wel 8-10 jaar mee. Het opladen van deze 600 Wh-batterij duurt ongeveer 5 uur aansluiting op een stopcontact.